> DOWNLOAD PDF

 

Het plaatsen van isolatie is een verstandige keuze. Je bespaart er energie en bijgevolg ook heel wat geld mee. Isolinvest uit Deerlijk is gespecialiseerd in het isoleren van platte en hellende daken, gevels en spouwmuren. Ervaren vaklui gaan na bij welke isolatievorm(en) je het meest gebaat bent, waardoor je altijd het meeste voordeel op je energiefactuur boekt. Bovendien vormt Isolinvest ook dé aangewezen partner voor zolderrenovaties en – sinds kort – het plaatsen van groendaken!

Tal van redenen om te isoleren
Veel huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. Ondanks alle media-aandacht en overheidscampagnes is bijna een derde van de bestaande woningen nog steeds niet voorzien van dakisolatie. Zonde, want de meeste warmte ontsnapt via het dak. Maar ook via de gevels en spouwmuren gaat heel wat energie – en bijgevolg ook centen – verloren.

Met isolatie bespaar je fors en behoud je zowel ’s zomers als ‘s winters langer een aangename temperatuur in huis. Omwille van het lagere energie- en CO2-verbruik kun je op aantrekkelijke overheidspremies rekenen. Nog een extra argument: tegen 2020 horen alle daken van zowel woningen als huurwoningen, die vóór 1 januari 2006 aangesloten zijn op het elektriciteitsnet, geïsoleerde zijn! (*)

IsolInvest: gevestigde waarde met stevige reputatie

Reden genoeg dus om tot actie over te gaan! Om optimaal te isoleren, doe je er goed aan om een vakman in te schakelen. Isolinvest in Deerlijk is al vele jaren een gevestigde waarde en beschikt ondertussen over honderden referenties. Deze gecertificeerde onderneming bezit zowel bij de particulier, architect als bouwprofessional een stevige reputatie en realiseert alle werken van A tot Z. Zaakvoerder Stefaan Manderick legt uit: “We kiezen resoluut voor de beste isolatieproducten voor elke woning. Onze mensen genieten een doorgedreven opleiding en bezitten alle expertise voor een optimaal rendement!”

De voordelen van een totaalaanpak

Isolinvest werkt voor iedere klant een oplossing op maat uit. “We zijn niet gebonden aan één isolatievorm. Onze expertise zit hem in het isoleren van daken (plat en hellend), gevels en spouwmuren”, aldus de zaakvoerder. “We berekenen graag samen met de klant welke isolatievorm(en) hem het meeste voordeel zal bieden. Je krijgt meteen ook een nauwkeurige raming van de terugverdientijd. Klanten reageren steevast aangenaam verrast op de resultaten die dat oplevert. De overheidspremies worden elk jaar geëvalueerd. Wie wil verzekerd zijn van de huidige aantrekkelijke subsidies, gaat best nu tot actie over!”

Zolderrenovaties en gevelafwerking

Het team van Isolinvest gaat zelfs nog een stapje verder, want ook het afwerken van je gevel of zolder is een kolfje naar de hand van deze onderneming. “De tendens bestaat erin om de zolder om te toveren tot een extra leefruimte”, verduidelijkt Stefaan. “Met zijn aparte karakter krijgt hij een nieuwe bestemming als extra slaapkamer of hobbykamer. Je wint dus op een eenvoudige manier aan ruimte en wooncomfort. Onze studiedienst en vaklui weten met hun ervaring steeds prachtige oplossingen uit te werken!”

Vrijblijvende energieanalyse

Eén contactpersoon coördineert steeds alle werken en dit van het eerste contact tot de oplevering van de werken. Op die manier ben je verzekerd van een optimale service, correcte afwerking en een vlotte uitvoering van elk project. Zo kun je in de kortste keren genieten van een voordelige energiefactuur en een optimaal wooncomfort. Kortom, Isolinvest staat voor een totale meerwaarde voor je woning. Niet twijfelen, dus!

Isolinvest en Knauf introduceren:

Groendaken hebben veel voordelen in een stedelijke omgeving: ze reduceren CO2 in de lucht, helpen de opwarming tegengaan, verminderen geluidsoverlast en ontlasten de riolering door het regenwater te managen én op natuurlijke wijze te filteren. Bovendien heeft het groendak een heilzaam psychologisch effect op de mens en zijn omgeving en vorm het een esthetische meerwaarde in de steden. Maar omwille van het gewicht zijn ze niet meteen geschikt voor elk dak.

“Daar komt nu verandering in”, aldus Ivan Deman van Knauf en Stefaan Manderick van Isolinvest. Het Urbanscape groendaksysteem van Knauf is het eerste complete en unieke systeem met een hoge waterbuffercapaciteit, bijzonder licht in gewicht en eenvoudig te installeren in slechts enkele uren. Daardoor wordt voor elke private woning, bedrijfspand of kantoorgebouw en voor elk type dakstructuur – staal, beton of hout – het groendak beschikbaar.

Extensief en innovatief

Het Urbanscape-systeem werd speciaal ontwikkeld met het oog op direct rendement door de open structuur en de hoge waterretentie van het ecologisch rotswolsubstraat. Het lichtgewicht systeem belast het dak met maximaal 60 kg/m2, waardoor er op de structuur van het dak bespaard wordt.

Urbanscape is een extensief groendak, dat met een dunne vegetatielaag (max. 8 cm) weinig onderhoud vraagt. Het systeem bestaat uit vier lagen:

– de vegetatielaag uit sedum (vetkruid). Dit natuurlijke karakter biedt uiteraard een welkome afwisseling in betonnen landschappen. Groene zones in de stad hebben een bewezen gunstig psychologisch effect en op de bloeddruk. Sedum is geschikt voor alle klimaten, omdat de plant water opslaat en vasthoudt in zijn bladeren;
– een gepatenteerd rotswolsubstraat dat 2 keer meer water absorbeert dan substraten in andere groendaken. Het is ook 8 keer lichter. Het lichte gewicht en open structuur zorgen voor een goede water- en wortelverdeling en groei;
– een drainagesysteem zonder buffer zijn zwarte moppenplaten uit HDPE met aangehecht geotextiel. Dat zorgt voor een snelle drainage van water in natte periodes en goede beluchting van het wortelsysteem van de planten;
– een wortelwerend doek van gerecycleerd zwart LD polyethyleen voorkomt wortelpenetratie in het dak.