de charme en authenticiteit van uw zolder

De zolder is een van de weinige ruimtes waar je nog goed de basisconstructie van je woning kan zien: de draagbalken, de dakconstructie, de muren…. Dit alles straalt charme en authenticiteit uit wat leuk is om te bewaren bij het renoveren van de zolder. Isol Invest zal tijdens de zolderrenovatie de trekkers en de zichtbare balken gaan luchtgommen.

Wat is het verschil dan met het zandstralen?

Bij het zandstralen gebruikt men een ruwe zandkorrel onder een hoge druk  Bij het luchtgommen wordt er gommalite, een ronde fijne microkorrel gebruikt. Deze wordt onder lage druk, voorzichtig gestraald. Bij oude balken maar ook meubels of trappen vraagt het hout om een voorzichtige aanpak. Bovendien is het luchtgommen ecologisch. Er komt enkel lucht en mineraalkorrels aan te pas. Daarnaast komt er een pak minder stof bij te kijken. Het herstellen van het hout in zijn natuurlijke staat zal ook de mooie textuur van het hout benadrukken. Waar vroeger donkere balken een trend waren vraagt men nu om de balken te luchtgommen en daarna wit te beitsen.

Het luchtgommen is ook van toepassing op meubels, trappen, metaal met roestvorming…

Isol Invest denkt zelfs verder en kijkt ook of er geen behandeling tegen houtworm nodig is. Houtworm kan in een korte periode uw hout poreus maken. Hele stukken hout worden volledig uitgehold door deze hongerige beestjes. In de meeste gevallen worden hier ecologische producten voor gebruikt. In andere gevallen waar de houtworm in een ver gevorderd stadium is, moet men soms chemische middelen gaan gebruiken.

Isol Invest is de aangewezen partner om u hierbij te adviseren.